Xpression Play

Merk
Xpression play (Eigen concept)

Opleveringen
Interactief systeem
Webapplicatie
Visual Design
Interaction design
Technisch plan

Technologie
HTML5
Node.js
Socket.io
Resolume Arena
OSC

Deelnemers
Ted Voorend
Cas Dekker

Awards
CMD Technical Award 2015

Hoe werkt Xpression play?

Xpression Play is een multiplayer game die spelenderwijs inspeelt op de behoefte van de doelgroep om te dansen. Het spel wordt getoond op een grote 360 graden LED-installatie en gespeeld door maximaal vier spelers tegelijkertijd.
Om het spel te spelen, moeten de spelers met hun mobiel naar de webapplicatie gaan om in te loggen op het systeem. Tijdens het inloggen kiezen ze een eigen kleur. Hun mobiel is nu gekoppeld aan het LED-systeem, waardoor ze het LED, in de door hen gekozen kleur, met hun mobiel kunnen aansturen.
Het spel: Op het LED-systeem vallen er gekleurde blokken naar beneden op de maat van de muziek. Het is de bedoeling dat de spelers, met hun telefoon, de blokken in hun eigen kleur ‘wegschieten’. Wanneer ze raak schieten, ontvangen ze punten. Wanneer ze mis schieten of op een verkeerde kleur schieten, gaan er punten af. De speler die na twee minuten de meeste punten heeft, is de winnaar. De gehele LED-installatie verandert dan in de kleur van de winnaar.

Xpression play game setup

Xpression op Mysteryland 2015

Voor Mysteryland bouwden we zo een 360 graden interactief systeem. Normaal gesproken is de ervaring op het festivalterrein passief. De bezoeker kan genieten van de lichtshow of muziek, maar kan niet deelnemen. Xpression Play bracht hier verandering in.
De bezoekers van Mysteryland reageerden zeer positief op de installatie. Veel van de bezoekers wilden het zelf uitproberen en bleven kijken naar andere deelnemers.

Xpression Play mysteryland

Xpression Play op jouw evenement

Wil jij ook Xpression Play op je evenement? Stuur ons een e-mail of bel.

info@rocksolidstudio.nl
+31 6 34 04 84 26

© Copyright - RockSolid Studio 2023